Eдинен приемен изпит – специална част – модул 3 – География на България

10,00 лв. вкл. ДДС

Автор: Колектив
ISBN: 978-954-494-777-4
Издател: ИК – УНСС
Издадена: 22.01.2009 г.
Брой страници: 211
Размер: 29 х 20 см.
Корица: Мекa
Език: Български
Категория: Етикет:

Анотация

От учебната 2007/2008 г. в Университета за национално и световно стопанство е въведен единен приемен кандидатстудентски изпит, който включва и тестови задачи, отнасящи се до темите от природната и социално-икономическата география на България.

За успешното овладяване на учебния материал авторският колектив е разгледал структурата на всяка тема и е посочил логическата последователност на изложението на материала. Към всяка тема са включени и обяснени основните термини, които ще обогатят познанията ви и ще допринесат за посочване на верните отговори на поставените задачи. Разработени са и методически указания, които ще ви подпомогнат при изучаването на всяка от тях. По всяка тема има приложени няколко диагностични тестови задачи с посочен верен отговор. При работните тестови задачи верният отговор може да се установи в ключа към темата.

Към много от тестовите задачи са приложени илюстративни материали – диаграми, графики, картодиаграми, схеми и карти, които онагледяват съответните процеси и явления, протичащи в дадена териториална единица или стопански отрасъл, и могат да ви насочат към верния отговор.

Съдържание

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “Eдинен приемен изпит – специална част – модул 3 – География на България”