Творческа икономика, културни индустрии и интелектуална собственост

9,00 лв. вкл. ДДС

Автор: Владя Борисова
ISBN:978-954-644-080-8
Издател: ИК – УНСС
Издадена: 16.11.2009 г.
Брой страници: 379
Размер: 24 х 17 см.
Корица: Мекa
Език: Български

Анотация

Книгата е монографична разработка на актуална и интересна тема както за теорията, така и за практиката и е резултат от засилен изследователски интерес, последвал приключването на пилотния за страната проект на СОИС „Икономически принос на авторскоправните индустрии в България“. В процеса на работа по проекта възникнаха редица трудности и въпроси, свързани с определянето и обхвата на творческата икономика, класифицирането на творческите и културните индустрии в България.

Тази проблематика пробуди и мотивира написването на настоящото изследване, което е опит да се определят през системата на интелектуална собственост рамката на творческата икономика, механизмът на нейното функциониране, основните й структурни и функционални звена, част от които са творческите индустрии, тяхното класифициране, обособяването и класифицирането на творческите дейности, присъщи на културните индустрии. Опорни точки в изследователската дейност бяха резултатите от проекта „Икономически принос на авторскоправните индустрии в България“, както и основните положения във възприетата структура на творческата икономика от СОИС.

Книгата е предназначена и за целите на обучението по интелектуална собственост, икономика на културата, масмедии и обществени комуникации, както и за всички останали икономисти, обучавани в сферата на извънматериалното производство в бакалавърска и магистърска степен, дистанционно обучение и следдипломна квалификация.

Съдържание

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “Творческа икономика, културни индустрии и интелектуална собственост”