Пространствен бизнес анализ

8,90 лв. вкл. ДДС

Работим с куриерски фирми ЕКОНТ и СПИДИ. Транспортните разходи са за сметка на клиента. Цената на доставката зависи от теглото на пратката и се изчислява от куриерската фирма според действащата й тарифа.

Онлайн книжарница
тел. 088 7950 122

от 8:00 до 16:45 ч.
понеделник – петък

Резюме

Учебното помагало има за цел да подпомогне усвояването на познавателни и практически умения за работа с пространствени данни, както и осъществяването на пространствен анализ на екологични и социално-икономически проблеми и задачи. Пространственият бизнес анализ се извършва с помощта на географската информационна система (ГИС) MapInfo Professional. MapInfo осигурява обработването и съхранението на пространствени данни с възможност за визуализация и анализ на големи масиви от взаимносвързани графични и таблични данни .
Съдържанието на учебното помагало е съобразено с учебната програма по дисциплините „Пространствен бизнес анализ“ и „Пространствен агробизнес анализ“, предназначени за студентите от специалности „Екоикономика“ и „Агробизнес“ към катедра „Икономика на природните ресурси“ на Университета за национално и световно стопанство.
Помагалото съдържа 12 теми, представящи: характеристики, ползи и ограничения при пространствения бизнес анализ; видове пространствени данни и начини на работа с тях; пространствено и атрибутивно запитване; видове тематични карти; използване на външни бази данни и създаване на собствени бази данни; визуализация на пространствените данни и описание на данните за потребителите; източници на пространствени данни; проекти за пространствен бизнес анализ и географски информационни системи с отворен код, които позволяват самостоятелна работа извън университетската среда.

Sadarjanie
Pages

Допълнителна информация

Additional information

ISBN

978-619-232-288-5

Автор

Брой страници

142

Година

Език

Издател

Корица

Мека

Размер

14 х 20 см