Произведенията на науката като обект на интелектуална собственост

10,00 лв. вкл. ДДС

Автор: Виолета Цакова
ISBN: 978-954-644-008-2
Издател: ИК – УНСС
Издадена: 21.01.2009 г.
Брой страници: 306
Размер: 24 х 17 см.
Корица: Мекa
Език: Български

Анотация

Задавали ли сте си въпроса: какво представляват научните постижения? Най-краткият отговор е: всичко, което е резултат от търсещия дух на човека и е привнесено в света, в който живеем, за да се ползваме от него като материално или духовно благо.

Този въпрос е добро начало за вникване в креативността, но доброто му продължение, за да се засвидетелства и подкрепа на хората с творчески дух, енергия и възможности, е да си зададем и отговорим и на такива въпроси, като: какво представляват резултатите от научноизследователската дейност на човека, кое води и поддържа изследователските усилия и отдаденост, как могат да се използват резултатите от научната работа, защитими ли са и как интересите на техните създатели, могат ли научните резултати да се използват комерсиално, могат ли създателите на научни продукти да ги бранят от посегателства, гарантирана ли е защитата на тези продукти от похищения и други.

Книгата се опитва да даде отговор на тези и на много други подобни въпроси. Това я прави полезна за всички участници в процеса по създаване и използване на резултатите от научни изследвания. Освен това тя насочва към дебат за една от най-значимите ценности на обществото ни – научното знание и грижата за неговото създаване и опазване като интелектуален капитал на България.

Съдържание

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “Произведенията на науката като обект на интелектуална собственост”