Нови обекти на интелектуална собственост

10,00 лв. вкл. ДДС

Автор: Борислав Борисов, Мария Маркова
ISBN: 954-494-492-3
Издател: ИК – УНСС
Издадена: 03.06.2002 г.
Брой страници: 183
Размер: 20,5 х 14,5 см.
Корица: Мекa
Език: Български

Анотация

Учебникът е предназначен както за студентите от специалност “Интелектуална собственост”, изучаващи разглежданата материя като базова учебна дисциплина, така и за студентите от други специалности в УНСС, които изучават дисциплините “Интелектуална собственост,” “Управление на нематериалните активи” “Маркетинг на интелектуални продукти” и “Търговия с интелектуални продукти”.

Целта на учебника е да представи в един системен вид същността, основните характеристики и механизми на действие на т.нар. нови обекти на интелектуална собственост. За всеки обект поотделно се извеждат принципните постановки и типичните параметри на системата за защита на интелектуалната собственост в света, отразени в различни между-народни съглашения, както и в отделните национални законодателства. Не се навлиза обаче в законодателни подробности, конкретни процедурни техники и дребни правни специфики.

Настоящото издание е първото по рода си за нашата страна, а като системен курс ­колкото и нескромно да звучи, и в света. Това донякъде обяснява, а надяваме се и извинява несъмнено съществуващите пропуски и празноти в изложението, съпътстващи всяко първо по рода си начинание. В смисъла на казаното дотук настоящата книга може да се разглежда едновременно като самостоятелен курс и като част от един общ курс по основи на интелектуалната собственост.

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “Нови обекти на интелектуална собственост”