Демографска статистика

12,00 лв. вкл. ДДС

Автор: Божидар Русев, Здравко Сугарев
ISBN: 978-954-494-947-1
Издател: ИК – УНСС
Издадена: 14.10.2008 г.
Брой страници: 347
Размер: 24 х 17 см.
Корица: Мекa
Език: Български

Анотация

Учебникът е предназначен за студентите от висшите икономически учебни заведения. Неговото съдържание и структура са съобразени с утвърдената учебна програма и съвкупностния подход при статистическото изучаване на населението. Придобитите вече знания по теория на статистиката, висша ма-тематика и теория на вероятностите биха били особено полезни при работа с учебника.

Основната задача на учебника е да запознае студентите с особеностите на населението, разглеждано като отворена динамична система, както и с разнообразните методи за демографскостатистически анализ. Използването на математиката е сведено до разумен минимум. Тя се прилага само при въпроси, които не биха могли да се интерпретират и решат конкретно без нейна помощ.

Предлаганият учебник по демографска статистика подпомага усилията по уточняване, конкретизиране и решаване на съвременните генерални проблеми, свързани със статистическото изучаване на населението. Изложената материя би могла да представлява интерес и за специалистите демографи, както и за изследователите в редица други науки – икономисти, социолози, лекари, биолози, етнографи, антрополози, юристи и други.

Съдържание

Отзиви

Все още няма ревюта

Be the first to review “Демографска статистика”